Haina de blana

Stau acasa, in pat, si incerc de cateva zile sa scriu un articol despre haina de blana, pentru ca vremea incepe sa vrea din ce in ce mai tare sa ne faca sa renuntam la palton. Haina de blana a devenit un subiect destul de dificil in randul iubitoarelor de moda si al celor de animale in ultimii anii. PETA lupta impotriva hainii de blana naturala, iar unele femei sunt pentru ea.

Ideea sta in felul urmator: incepand cam din 2009 in fiecare an vedetele din Romania, dar si cele de peste ocean incep sa se alature miscarii PETA, adica cei care sunt impotriva hainii de blana naturala si protejeaza animalele, dar bineinteles ca exista si exceptii in randul femeilor care adora o asemenea haina dintr-o blana cat mai scumpa. Intre aceste doua categorii de femei se da de cele mai multe ori in presa si in online o lupta crancena, fiecare venind cu diferite argumente. NU cred ca este cineva care nu a vazut cum sunt jupuite unele animale la fabrici clandestine care lucreaza articole din blana. Este crunt sa privesti asa ceva indiferent cat de “rece” ai fi. Iti este mila oricum, dar pentru unele femei asta nu inseamna ca nu vor purta haina de nurca in aceasta  iarna.

haina-de-blana-marsala-3dac1c26dc2e2f670bfe23fe53ea09b5e

 

 

In schimb, exista si haini de blana falsa executate foarte bine si care se apropie mult de orginal cu preturi variate. Ca in fiecare an, Instagramul o sa fie plin de “domnisoare” cu haina de blana naturala si cat mai scumpa care o sa primeasca multe comentarii de genul: “Cata cruzime!” sau “Cum poti purta asa ceva?!”. Unele o sa se arate total dezinteresate de aceste comentarii, altele o sa scrie un roman plin de ipocrizie in care o sa inceapa sa protejeze animale doar pentru ca asta face toata lumea. Din punctul meu de vedere sunt multe fete de acest gen care sustin protejarea animalelor si toate asociatiile din lume pentru animale doar de dragul imaginii din online, dar sunt si altele care le iubesc si le respecta.

Eu cred ca ma aflu undeva la mijloc cand vine vorba despre haina de blana. Recunosc,  imi este mila de acele animale si nu pot privi acel gen de video in care sunt sacrificate, dar in acelasi timp nu as putea minti si sa spun ca nu mi-as dori un guler de blana naturala. Cred ca decizia este la latitudinea fiecaruia si ar trebui fiecare parte din acest mic “razboi” sa inceteze a mai ataca in fiecare iarna. Suntem responsabili pentru fiecare decizie a noastra, chiar si  cand luam decizia de a purta o haina de blana naturala sau nu.

58955711womens-fur-coats-fall-winter-2016-2017-15

 

 

 

Stiu ca sunt persoane care isi sustin foarte ferm decizia de a proteja animalele si ii critica pe ceilalti, dar fiecare face exact ce vrea. Imi pare rau ca nu am reusit sa postez mai devreme, dar sper ca ma voi putea revansa. Daca va plac articolele de genul acesta, lasati un comentariu mai jos si ne vedem data viitoare.

                            -The redhead-

Advertisements